Vizitand ODESSA

Se apropie momentul … Firesc in dezvoltarea unei cateluse este sa ajunga mama, sa creasca si sa ingrijeasca un cuib de catelusi. Aceasta etapa din viata ii va schimba comportamentul si va contribui la modelarea caracterului acesteia.

In familia Firefly Way este randul celei cunoscute sub numele de Rona (Firefly Way All My Love), minunata noastra femela, din combinatia Boss Sarracenia & Kosa Nostro Mafioso, care a implinit 2 ani, pe 6 februarie.

Toti crescatorii ne dorim sa obtinem puiuti cat mai frumosi, mai sanatosi si cat mai apropiati de fenotipul ideal al acestei rase. In vederea indeplinirii acestui scop, cautam combinatiile pe care le apreciem potrivite, astfel incat, fiecare parte implicata (mascul si femela) sa-si aduca o contributie genetica importanta, in trasaturile viitorilor catelusi.

Nici de aceasta data, pentru Rona, alegerea nu a fost deloc simpla, insa in final decizia a fost luata, stabilindu-i ca prim iubit pe frumosul Lab’Sbp Ustas (Am Ch. Devonshires Huckleberry Finn & vice WW Lab`SPb Sheherezada), aflat in coproprietatea crescatoarelor Boltyan Svetlana & Orlova Svetlana – din Odessa, Ukraina. De la decizie lafapta, nu a fost decat un pas!

In urma analizelor de progesteron, care ne-au aratat o valoare de 6,02 ng/ml (ziua a-10-a de calduri) in data de 06.03.2018, am plecat spre Odessa, chiar a doua zi. Distanta nu este atat de importanta (aproximativ 540 km), cat de semnificativ este faptul ca se trece frontiera de 4 ori si se strabate un important teritoriu din Republica Moldova, unde drumurile nu sunt dintre cele mai bune. Cel mai bun traseu identificat este prin Albita-Chisinau-Stefan Voda-Tudora, destul de greu de urmat ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare. Trebuie de mentionat faptul ca atat autoritatile veterinare din Moldova cat si cele din Ukraina solicita la intrarea in tara un buletin de analiza privind concentratia de anticorpi anti-rabie in sange.

Ajuns in Odessa, dupa un drum istovitor de 13 ore, in seara zilei de 07.03.2018, in jurul orei 21.00, a avut loc prima intalnire dintre Rona si Eustas. Dupa intrevederea amoroasa, ne-am retras la Villa Pinia, rezervata prin amabilitatea Svetlanei Boltyan, unde atat eu cat si Rona am dormit neintorsi pana dimineata. Pensiunea, foarte draguta si cu personal amabil, vorbitor de limba engleza, se afla la aproximativ 500 m de mare, de care ne-am bucurat de dimineata, printr-o plimbare lunga pe frumoasa faleza amenajata si pe plaja. Aici, de dimineata, multi locuitori ai orasului vin cu prietenii lor urecheati pentru a se intalni si juca, pentru a-si servi cafeaua pe cochetele terase.

Ziua ne-am petrecut-o, mai apoi, vizitand centrul vechi al orasului si portul, condusi fiind (eu si Rona) de amabila familie Boltyan, unde am admirat frumoasa arhitectura a orasului, intinsele zone pietonale si faleza. Seara ne-am incheiat-o cu o noua plimbare pe plaja situata asa cum am precizat, foarte aproape de hotel.

A doua zi de dimineata, in jurul orei 09.00, a avut loc a doua intalnire intre Rona si Eustas ( in a-13-a zi de calduri), dupa care ne-am pornit sa urmam acelasi drum istovitor catre casa. Frumoase locuri putem vizita, dar niciunde nu-i ca acasa .. lucru resimtit atat de mine la intalnirea cu familia cat si la Rona la revederea mamei Sonya, surorii Belle si a prietenei Kara.

Acum, asteptam cu nerabdare venirea pe lumea a bulgarilor de zapada, odata cu caldura si florile de mar !!

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *